[error-SH-searchBar()]

Flying Dutchman Premium Rum

Flying Dutchman is de eerste Nederlandse en tevens de eerste Europese rum. Zoals het u misschien al doet vermoeden stamt de naam af van ‘de Vliegende Hollander’.

Na jarenlang te hebben moeten wachten totdat we eindelijk een keer melasse van suikerriet konden importeren, zijn we in 2008 echt van start gegaan met het distilleren van onze heerlijke rum.

Gilbert van Zuidam

Flying Dutchman was Europa’s eerste rum op de markt! Het begin is gemaakt met twee soorten rum die tot stand zijn gekomen door de jarenlange ervaring in distilleren & de zoektocht naar perfectie. De rum is vervaardigd uit een melasse van suikerriet. 

Fermentatie: De fermentatie wordt in kleine hoeveelheden gemaakt. Twee soorten gist, die op een lage temperatuur worden gefermenteerd, zorgen voor een mooi fruitig karakter. De fermentatie duurt minimaal twee weken. Dit is uitzonderlijk lang maar belangrijk voor de ontwikkeling voor de delicate smaak van deze rum

Distilleren: Na de lange fermentatie tijd wordt de rum twee keer gedistilleerd in kleine handgemaakte roodkoperen ketels. We weten dat deze methode van distilleren erg omslachtig is en meer kost dan wat grote rum distilleerderijen doen met kolomdistillatie. Kolomdistillatie is natuurlijk sneller en goedkoper en meer efficiënt, maar op deze manier houden we meer controle over de smaak van de rum en zorgt het voor een exceptioneel fruitig karakter met een lekker mondgevoel.